In 2010 publiceerden we onderzoeksresultaten waaruit bleek dat de jeugd-ggz migrantenkinderen slecht bereikt. Dit onderzoek haalde alle kranten en het NOS Journaal. Er werden Kamervragen gesteld waardoor we dachten dat een politieke oplossing voor het door ons gesignaleerde probleem zou komen. Wat is er in de afgelopen twee jaar veranderd?
In onze multiculturele samenleving heb je als professional steeds vaker te maken met migrantenouders. Zij hebben, net als autochtone ouders, vragen over de opvoeding van hun kinderen. ‘Maar veel professionals vinden het lastig om op een effectieve manier het gesprek aan te gaan met deze ouders’, zegt Kaveh Bouteh van Pharos. Hoe komt dat eigenlijk? En hoe kun je zo’n gesprek wel ontspannen en zelfverzekerd ingaan
De ggz-instelling AlleKleur specialiseert zich in hulp aan cliënten uit migrantengroepen. Daarbij hanteert de instelling een methode waarbij behandeling wordt gecombineerd met werken, onderwijs en inbedding in een tweede cultuur. Volgens AlleKleur de meest effectieve manier om gezondheid van en zorg aan deze cliënten te verbeteren.