Login: Wachtwoord:
Online interventies
Het Trimbos-instituut heeft in samenwerking met partners uit de sector aan online interventies gewerkt rond de meest voorkomende psychische stoornissen:
Jongeren met depressieve klachten. Klik hier voor site.
Volwassenen en ouderen met depressieve klachten. Klik hier voor site.
Zelfhulpmodule voor mensen met alcoholproblemen. Klik hier voor site.
Kinderen van ouders met alcoholproblemen. Klik hier voor site.
Praten online
PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de twaalf en ongeveer twintig jaar. Je hoeft je niet zwaar down of depressief te voelen om op deze website terecht te komen, maar als je het wel bent, dan kunnen wij je misschien helpen met een online-chat. Of misschien ken jij wel mensen in je omgeving waarvan jij denkt dat ze iets aan onze site kunnen hebben?
Klik hier
Online ggz: een stille revolutie
In de ggz heeft zich een stille revolutie voltrokken, schrijft Liesbeth Meijnckens, programmamanager E-health bij Redmax. Tienduizenden mensen werken online aan het overwinnen van hun angsten,depressies en verslaving. De ggz loopt voorop met behandelen via internet. Meijnckens zet de ontwikkelingen en historie op een rij.
Trimbos-instituut wint e-learningaward
Het programma De gezonde school en genotmiddelen van het Trimbos-instituut is tot winnaar bekroond van de e-learningaward. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het 10e Nationale e-learningcongres in Eindhoven.
Schateiland: computerspel ondersteunt gedragstherapie

De Universiteit van Zürich heeft een computerspel gelanceerd dat psychotherapeuten ondersteunt bij de behandeling van angstige of agressieve kinderen tussen negen en dertien jaar. De Nederlandse versie is verschenen onder de naam Schateiland.


'Online cursus helpt sombere jongeren'

Jongeren met sombere en angstige gevoelens hebben behoefte aan een online cursus waarbij ze anoniem, zelfstandig en op een zelf gekozen tijdstip met hun problemen aan de slag kunnen. Dat blijkt uit een pilot van de afdeling Klinische Psychologie van de Vrije Universiteit.

Online behandeling voor jongeren na seksueel geweld

Jongeren van 14 tot 25 jaar die slachtoffer zijn van seksueel geweld kunnen een behandeling via internet volgen. Het is tevens de start van een uitgebreide effectstudie naar behandelresultaten. De behandelmethode is een initiatief van de Rutgers Nisso Groep, in samenwerking met Interapy en de Universiteit van Amsterdam. Uit een eerste pilotstudie bleek de behandeling klinisch effectief: traumasymptomen namen er sterk door af en de jongeren voelden zich na de therapie sterker dan ervoor.

 

E-zine e-mental health
Klik hier voor de e-zine over e-health van het Trimbos-instituut. Voor iedereen die is geïnteresseerd in e-mental health ontwikkelingen.
© 2006 - 2018 Sociaal Digitaal. Alle rechten voorbehouden.