Login: Wachtwoord:
Senioren vermijden chatten uit angst voor onveiligheid
Bijna 8 op de 10 Nederlanders vinden dat pc's en internet beter moeten worden beveiligd. Senioren denken dat chatten onveilig is, en vermijden dit dat maar het liefste.
Ouderen verslaafd aan spelcomputer
Verslaafd aan de Nintendo Wii?Volgens de Engelse krant de Telegraph zijn ouderen in een verzorgingshuis bij Birmingham "verslaafd aan de Nintendo Wii" spelcomputer. De wii heeft een nieuw type controller zodat men door slaande of gooiende bewegingen spelletjes als tennis of golf eenvoudig kan spelen. Spelen met de wii houdt de bewoners mentaal en fysiek bezig en draagt bij tot gewichtsverlies. Bron: Telegraph.
Online samenwerking voor geriatrische hulpverleners

Via webconferencing snel en effectief interdisciplinair overleg over de medische zorg voor ouderen tussen specialisten en geriater. Een mooi voorbeeld voor de hulpverlening? Klik hier om het gehele bericht te lezen over de samenwerking tussen SURFnet en het UMC St Radboud.

Onderzoek: Ouderen lopen warm voor communicatie per ICT, minder voor telezorg

Senioren zijn enthousiast over de mogelijkheden van ict om het contact met verre vrienden en familie te onderhouden. Voor zorg op afstand lopen ze minder warm, want de zorgbehoefte wordt nu nog prima gedekt door noabers, mantelzorgers en professionele zorg aan huis.

Dit blijkt uit een (kleinschalig) onderzoek door het Telematica Instituut in samenwerking met Zorgcentrum de Posten in Enschede.

Domotica
Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen, die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van bewoners en dienstverleners.


© 2006 - 2018 Sociaal Digitaal. Alle rechten voorbehouden.